Schuifpuien prijzen aanvragen

Bij ons kunt u gratis een schuifpuien prijs aanvragen. Een schuifpui heeft vele voordelen. Door het grote glasoppervlak is het lichtinval optimaal. De schuifpuien zijn er in meerdere uitvoeringen( twee-, drie- en vierdelige). Het grote voordeel is dat een schuifpui geen extra ruimte in beslag neemt. Je kan hem makkelijk open schuiven waardoor je een optimale opening naar buiten toe hebt.

Naast de voordelen van het grote lichtinval en het ruimtelijke effect zijn er verschillende materialen schuifpuien. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen die per woning verschillend kunnen zijn. Een groot voordeel is dat bij de keuze van materiaal niet hoeft gekozen te worden voor de veiligheid. Want de schuifpuien worden ongeacht de materiaalkeuze inbraakwerend gemaakt. Alle schuifpuien zijn voorzien van HR++ isolatieglas en een meerpuntssluiting. Als extra is er de optie voor een cilinderslot met Politie Keurmerk Veilig Wonen. Nu is er alleen nog de keuze ga je voor een kunststof schuifpui, houten schuifpui of toch voor een aluminium schuifpui.

10 jaar FabrieksgarantieOmdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteit. Een garantie voor service!

Gratis schuifpuien offerte aanvragen

Enkele voordelen bij ons:

 • Advies van vakmensen
 • Montage in één dag
 • Sluit op meerdere punten (4-puntssluiting)
 • Standaard H.R. ++ isolatieglas
 • Twee- drie- of vierdelige uitvoeringen
 • 10 jaar garantie
 • KOMO certificaat
 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Weinig onderhoud en duurzaam
 • 4 kamersyteem voor optimale isolatie
 • Inbraakwerend

Raamcentrum Schuifpuien: perfect in alle kleuren!


Schuifpuien

Voordelen kunststof schuifpuien

Een kunststof schuifpui wordt tegenwoordig steeds vaker aangekocht. Dit vooral omdat de schuifpui op vele soorten huizen kan worden toegepast, zowel oudere huizen als moderne huizen. Dit heeft als voornaamste reden dat kunststof schuifpuien voorzien kunnen worden van houtnerfsctructuur. De structuurfolies worden op zowel de binnenzijde als op de buitenzijde van het profiel aangebracht. Dit heeft meerdere voordelen, zo zijn de structuurfolies UV-bestendig, kleurecht, duurzaam, krasbestendig en vergen ze een minimum aan onderhoud.

Inbraakwerendheid: dankzij een 4 punts-haaksluiting met een massief door- lopende sluitlat in de kader

Aluminium schuifpuien

Aaluminium schuifpuien geven een strakke uitstraling en zijn daarnaast duurzaam. Het voordeel is dat de schuifpui weinig onderhoud nodig heeft. Eens in de tijd met een doek afnemen is voldoende. Aluminium is van een sterk materiaal maar toch licht in gewicht. Het grote voordeel is dat het zeer inbraakwerend is. Daarnaast zijn aluminium schuifpuien ook goed te gebruiken voor kleine glasoppervlakte met het slanke profiel behoud je het meeste zicht. Voor grote oppervlakte is aluminium over het algemeen ook de beste optie.

Aluminium, kunststof of hout? Elk materiaal heeft zijn eigenschappen en voordelen!

Houten schuifpuien plus punten

Een veel voorkomende schuifpui is de houten schuifpui. Dit vooral door de natuurlijke uitstraling van het hout wat goed aansluit bij de tuin. Een groot voordeel van een houten schuifpui is dat het gemakkelijk te overschilderen is in de gewenste kleur. De houten schuifpui is van de houtsoort Meranti wat een hardhout is. Daarnaast is er ook de optie afrormosia die duurder duurder is als meranti en een andere look heeft. Allebei de houtensoorten zijn voorzien van een inbraakwerende 4-puntssluiting. Over het algemeen wordt er voor meranti gekozen aangezien dit de beste prijs- kwaliteit heeft.

Schuifpuien beveiligingen tegen inbraak

Het is natuurlijk altijd vervelend als er wordt ingebroken bij u thuis. In het ergste geval is uw schuifpui ook nog beschadigd of zo erg er aan toe dat die niet meer volledig sluit.
Er wordt regelmatig via een schuifpui ingebroken aangezien dit de zwakke schakel van de woning is.
Over het algemeen is de schuifpui aan de achterkant van de woning te vinden en wordt de tuin doormiddel van een hekwerk afgeschermt van de buitenkant.
De oudere schuifpuien zijn niet voorzien van goed hang en sluitwerk en zijn vaak op makkelijke wijze te openen.
Bij de schuifpuien van Profel is daar goed over nagedacht en is het bijna onmogelijk gemaakt om de schuifpui omhoog te tillen en vervolgens opzei te schuiven.
De schuifpui is voorzien van een penhaakslot die zowel omhoog als omlaag in het slot valt waardoor er geen beweging in de schuifpui is als deze op slot zit.
Naast het goede hang en sluitwerk zijn de profielen van de schuifpuien verstevigd en om het compleet te maken zijn de schuifpuien standaard voorzien van HR++ isolatieglas.

Schuifpuien prijzen

Bij de aankoop van een schuifpui moet op veel dingen gelet worden. Naast dat er een keuze gemaakt moet worden tussen een kunststof, aluminium of houten schuifpui is het ook belangerijk te weten wat de prijs is.
Het is haast niet mogelijk om standaard prijzen aan te houden aangezien bijna elk huis uniek is en iedereen eigen voorkeuren heeft.
De prijs van de schuifpui zou dus afhangen van u persoonlijk wensen. Voor een vrijblijvende offerte kunt u ons formulier invullen.

Soorten schuifpuien

Om te beginnen met de houten schuifpui, deze is het voordeligst in aanschaf en is in de uitvoering hefschuifpui.
Na de houten schuifpui is de kunststof schuifpui duurder, wat het voordeel is aan de kunststof schuifpui is dat deze volledig  onderhoudsvrij is.
En als duurste schuifpui maar niet als minste is de aluminium schuifpui. Deze schuifpui is op gebied van duurzaamheid het sterkst.

Schuifpui repareren

Natuurlijk hebben schuifpuien ook bepaalde onderdelen die na loop van tijd aan reparatie toe zijn. Door regelmatig gebruik zullen onderdelen slijtage oplopen wat niet valt tegen te gaan in zovere zin dat het niet valt te verhelpen. U kunt natuurlijk altijd extra voorzichtig zijn met het gebruik van uw schuifpui.
Als bepaalde onderdelen kapot gaan dan heeft dit vaak het resultaat dat de schuifpui niet meer goed sluit of niet makkelijk open gaat.
Door het vervangen van desbetreffende onderdelen zou u schuifpui weer goed functioneren.

Schuifpuien onderhoud

Zowel kunststof als aluminium schuifpuien zijn onderhoudsarm, maar zeker nog niet onderhoudsvrij.
Dit betekend dat voor een optimale levensduur van kunststof en/of aluminium om de twee jaar een onderhoudsbeurt te laten geven. Dat kunt u doen door het opnieuw afstellen en inspuiten van het hang en sluitwerk.
Hiermee voorkomt men dat deze onderdelen niet kapot gedraaid worden en dat men optimaal kan genieten van de voordelen van de schuifpui.

805 klanten van Raamcentrum gaven gemiddeld een 8.5 / 10 en 824 reacties.