Nieuws over aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen BUtgb/ATG certificering

We zijn altijd overtuigd geweest van de kwaliteiten en de uitstekende prestaties van het P400 raamsysteem met thermische onderbreking in hard kunststof. Het KOMO certificaat uitgereikt door SKG bevestigt dit al jaren.
De aanvraag voor een BUtgb/ATG goedkeuring heeft nu geleid tot het behalen van het certificaat. Ongetwijfeld een unieke prestatie die we u zeker niet willen onthouden.
Binnenkort verwachten wij het certificeringsnummer en worden we opgenomen in de lijst van gecertificeerde profielen op de BUtgb website.
De nodige certificaten volgen zodra beschikbaar en onderbouwen uw verkoopsargumentatie bij de klanten en architecten.
ATG Certificaat
Ter info:
BUtgb staat voor Belgische Unie voor technische goedkeuring in de bouwsector. Deze Belgische organisatie reikt de technische goedkeuringen voor de bouwsector uit waarbij de confor- miteit met de normen, evenals de specifieke prestaties worden onderzocht. Dit gaat onder meer over de wind- en waterdichtheid van de aluminium kozijnen.
Een BUtgb-goedkeuring bestaat uit drie delen:
– een technische goedkeuring met certificaat op de gebruikte isolatiestrippen en de materialen waaruit deze strippen zijn samengesteld
– een technische goedkeuring met certificaat op het verbindingssysteem: dit systeem brengt de twee aluminium delen samen door middel van de thermische onderbreking
– een technische goedkeuring met certificaat op de functionele prestaties van het systeem (waterdichtheid, windweerstand, luchtdichtheid, …)
Deze drie BUtgb-goedkeuringen samen betekenen voor menige klant een totale garantie op de kwaliteit van het aluminiumsysteem voor ramen en deuren.

Nieuw U-waardenrapport Universiteit Gent

Er werden nieuwe testen gedaan voor de U waarden van het P400 raamsysteem. De combina- tie P401 + P402 is nog iets gunstiger dan de vorige tests (2002), nu is de berekening gebeurd met de laatste versies van dichtingen en profielen.
Daar waar vroeger de prEN norm 2.43 behaalde, halen we nu 2.355 W/(m2.K).
Met andere combinaties zoals bvb. Tkader, Tkader + vleugel, … scoren we nog beter resultaat.

About A. Molenaar

805 klanten van Raamcentrum gaven gemiddeld een 8.5 / 10 en 824 reacties.