Houten kozijnen

Een houten kozijn straalt warmte uit en geeft een huiselijk gevoel. De houten kozijnen zijn duurzaam en ecologisch behandeld. De kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk door een minimum aan groeven met een onzichtbare afwatering. Dit wil niet zeggen dat u het onderhoud aan uw kozijnen moet uitstellen. Maar dit bevordert de levensduur van u kozijn. De grootste zorg en aandacht wordt besteed aan de duurzaamheid, wat een belangrijk aspect is bij een natuurproduct. Een aangenaam ogende en kwalitatief hoogstaande eindafwerking laat u meer genieten. Er zijn twee verschillende soorten profielen die wij in hout aanbieden. De houten kozijnen verkrijgbaar in klassiek en/of modern.

Natuurgetrouw en duurzaamStijlvol, rustig en tijdloos gevoel. Houten kozijnen zijn hartverwarmend, duurzaam en ecologisch behandeld.

Gratis kozijnen offerte aanvragen

Inbraakwerende houten kozijnen

Houten ramen zijn standaard voorzien van inbraakwerend beslag: een meerpuntssluiting voor alle draai- en draai-kiepramen met paddestoelnokken, stalen sluitbakken en anti-foutbediening op de raamkrukken. Ieder raam is standaard voorzien van inbraakwerende sluitnokken. Op uw verzoek worden de ramen en deuren voorzien van extra inbraakwerende toebehoren (afsluitbare raamkrukken, veiligheidscilinders, alarmcontacten).

Kleuren houten kozijnen

De kozijnen worden standaard beschermd door een ecologisch verantwoorde dubbele drenking op waterbasis. De drekking wordt in de fabriek toegevoegd en is overal even dik. Het kozijn wordt als het ware in een bad gehangen waardoor het kozijn in alle hoeken voorzien is. Als extra kunt u ervoor kiezen een eindlaag in een ral-kleur of een speciale Profel-kleur aan te brengen zodat u er zelf voorlopig geen omkijken naar heeft.

Houten kozijnen kleurenpalet

Glas

Het glas in een kozijn is een wezenlijk onderdeel aangezien dit het verschil maakt tussen goede isolatie of minder goede isolatie. Standaard passen wij hoogrendement glas toe. Dit glassoort heeft een isolatiewaarde van 1.1 U en is daarmee beter geïsoleerd dan het gewone isolatieglas. Dit glas wordt HR++ glas genoemd oftewel hoogrendements glas op het hoogste niveau. De U geeft de isolatiewaarde aan, hoe lager dit getal is hoe beter het glas isoleert. Om een klein voorbeeld te geven heeft enkel glas een U-waarde van 6.0 en gewoon dubbel glas een U-waarde van 2.9.

805 klanten van Raamcentrum gaven gemiddeld een 8.5 / 10 en 824 reacties.