Aluminium kozijnen

Aluminium is een licht materiaal en daarom geschikt voor slanke en grote oppervlakte. Het is duurzaam en ongevoelig voor weersinvloeden. Daarbij is het ook gemakkelijk in onderhoud. De profielen hebben meervoudige kamers voor een optimale warmte-isolatie alsmede akoestisch comfort. De reeks aluminium profielen varieert van strak, modern tot afgerond. Naast de reeks profielen is er ook de keuze voor een gladde uitvoering of structuurlak. Standaard zitten er inbraakwerende sluitnokken op alle opendraaiende en draaikip-ramen.
Comfort op eenzame hoogte 8 types raamvleugels, 21 eigen Profel-kleuren & RAL-kleuren

Verschillende aluminium kozijnen

Rondo: Rondo-ramen zijn bijzonder door hun afgeronde vormen, vlakke profielen en neutrale, afgeronde

Raamprofiel aluminium kozijnen

buitenhoeken. Ze passen zowel in een klassieke als moderne woningstijl.
Ellips: Ellips-ramen vallen op door hun uitgekiend, moderne concept. Door hun gebogen vorm verlenen ze op esthetisch vlak meer diepgang in het aanzicht.
Retro: Retro-ramen worden gekenmerkt door de traditioneel klassiek gevormde en verdiepte raamvleugel met smal aanzicht. Het kader en de vleugel liggen daardoor als het ware in hetzelfde vlak. Samen met de afgeronde hoeken creëert dat een elegant, klassiek ogend raam.
Strato: Strato-ramen zijn uitgerust met een schuine kant waardoor ze de stopverf van oude ramen imiteren. Strato-vleugels combineren ook goed met onze renaissance-ramen.
Ferro: Wie gevoel heeft voor architectuur, zal zeker aangetrokken worden door de Ferro-ramen. De elegante vormen van staal met alle voordelen van duurzaam aluminium, zijnde een hoge isolatiewaarde en een goede

bescherming tegen inbraak.
Fino: Fino-ramen wordt gekenmerkt door de traditioneel klassiek gevormde en verdiepte raamvleugel met smal aanzicht. Het kader en de vleugel liggen daardoor als het ware in hetzelfde vlak. Samen met de afgeronde hoeken creëert dat een elegant, klassiek ogend raam.
Plano: De profielen zijn uitermate sterk. Deze elegant ogende deuren bieden dan ook een hoge isolatiewaarde, mede door de dikke isolatiekern, en een goede bescherming tegen inbraak. De Plano-deur past bij elke bouwstijl (alleen deuren).

Kleuren aluminium kozijnen

In ons kleurenpalet kunnen wij u 21 tinten aanbieden. Al deze kleurpoeders worden in de fabriek aangemaakt. Dat is de reden dat wij durven te garanderen dat de coatings nooit zullen barsten. Als extra op alle kleuren bieden wij ook de standaard RAL-kleuren aan in glanzend, mat of ruw. Het zichtbare beslag wordt altijd in dezelfde kleur als het raam uitgevoerd. Tenzij u kiest voor een andere uitvoering zoals messing, brons of roestvrij staal.

Grote variatie aan beschikbare modellen mogelijkheid om aan binnen- en buitenzijde verschillende kleuren toe te passen (bicolor)

Aluminium kozijnen kleuren

Ruwe, krasvaste oppervlaktestructuur
Er zijn 9 eigen hoogwaardige coatings met een karakteristieke ruwe textuur. Dat maakt de profielen een stuk krasvaster. P119, P508, P612, P721, P723, P731, P737, P739 en P890. De andere kleuren kunnen ook in ruwe textuur verkregen worden (niet standaard). Ieder raamtype is verkrijgbaar in unicolor (binnen en buiten dezelfde kleur) en bicolor (binnen en buiten verschillend). Zo kunt u ramen en deuren op elke bouwstijl afstemmen.Ook hier stemt de kleur van de scharnieren en raamgrepen overeen met die van de profielen.

10 jaar garantie! Omdat wij overtuigd zijn van onze kwaliteit worden alle producten aangeboden met 10 jaar fabrieksgarantie

Glas

Het glas in een kozijn is een wezenlijk onderdeel aangezien dit het verschil maakt tussen goede isolatie of minder goede isolatie. Standaard passen wij hoogrendement glas toe. Dit glassoort heeft een isolatiewaarde van 1.1 U en is daarmee beter geïsoleerd dan het gewone isolatieglas. Dit glas wordt HR++ glas genoemd oftewel hoogrendements glas op het hoogste niveau. De U geeft de isolatiewaarde aan, hoe lager dit getal is hoe beter het glas isoleert. Om een klein voorbeeld te geven heeft enkel glas een U-waarde van 6.0 en gewoon dubbel glas een U-waarde van 2.9.

Bekijk het PDF document - Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen

805 klanten van Raamcentrum gaven gemiddeld een 8.5 / 10 en 824 reacties.