Keurmerken kozijnen

SKG: De SKG is een test-, keurings- en certificatie-instituut in Wageningen. Een zeer veelzijdig keuringsinstituut. Er worden prototypetesten uitgevoerd voor nieuwe producten, zoals sloten, kozijnen, etc..

Keurmerken kozijnen Raamcentrum

Stichting Keuringsbureau Hout: Deze stichting test en controleert houten kozijnen. De kozijnen moeten aan bepaalde houtsoorten, houtzwaarten en technische productiespecificaties voldoen willen zij het predikaat SKH kunnen dragen. De kozijnen moeten aan de NEN- en KOMO-normen voldoen en daarmee voldoen zij aan het Nederlandse Bouwbesluit.

Het KOMO-label is al 50 jaar het kwaliteitskeurmerk in de bouw. Een KOMO-kwaliteitsverklaring staat voor onafhankelijk getoetste kwaliteit, op basis van objectieve maatstaven.

FSC-keurmerk Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties bevelen FSC aan. Dit maakt FSC uniek.

Qualicoat is een internationaal keurmerk dat al vele jaren bestaat en zijn waarde heeft bewezen. Bijna twintig gerenommeerde coaters in Nederland zijn in het bezit van dit label. Elk jaar vinden meerdere inspecties plaats door een onafhankelijke keuringsinstantie. Leveranciers van gevelsystemen of profielen voor de bouw vragen regelmatig om Qualicoat en ook de VMRG (Vereniging van metalen ramen en gevels) heeft de Qualicoat eisen overgenomen in haar standaard specificaties.

De VMRG is de branchevereniging voor de metalen en aluminium raamfabrikanten. Zij stimuleert procesverbetering en productie-innovatie in de markt. De VMRG heeft bijzondere aandacht voor kwaliteitsbeheersing en kwaliteitsbevordering. Leden worden gecontroleerd door het onafhankelijke keuringsinstituut SKG.

Kiwa is een internationaal opererend kwaliteitszorgbedrijf dat voortdurend bezig is om processen, producten, medewerkers en organisaties te verbeteren. Dat doen we door u terzijde te staan bij certificatietrajecten, maar ook door het aanbieden van training, inspectie, research en onze technologische kennis.

Politiekeurmerk Veilig Wonen: Met dit keurmerk kan worden aangegeven of een woning een bepaalde preventie heeft tegen inbraak. Het doel is het aantal inbraken in woningen te verminderen. Een onderdeel van dit keurmerk zijn de gevelelementen. In de afgelopen 5 jaar heeft dit keurmerk zich ontwikkeld tot een eenduidig landelijk keurmerk met ruime draagkracht binnen de kozijnbranche.

ATG-certificatie van PVC ramen Een correcte certificering van de kwaliteit van de gefabriceerde ramen (luchtdichtheid, waterdichtheid, isolatiewaarde). ATG stelt Profel in staat correcte waarden te declareren voor de CE- markering.

NF certificering, Profel kozijnen zijn getest door erkende keuringsinstituten en voorzien van het CE-keurmerk. Deze norm is een voor Europa heel belangrijke certificering. De norm zet standaarden en beoordeelt op een objectieve manier de kenmerken en criteria waaraan een product moet beantwoorden. Iedere NF norm wordt opgesteld door een nauwe samenwerking tussen producenten, gebruikers, overheden en technische organisaties.

CE markering:CE-markering is een Europees productinformatielabel dat aangeeft dat het betreffende product volgens Europees gestandaardiseerde methoden op een aantal eigenschappen is getest. De waardes van deze eigenschappen moeten door de producent vermeld worden op het product, de verpakking of de begeleidende bon. Of producten zijn voorzien van CE-markering en of de eigenschappen op correcte wijze zijn bepaald, wordt gecontroleerd door de VROM-inspectie.

805 klanten van Raamcentrum gaven gemiddeld een 8.5 / 10 en 824 reacties.