Inbraakschade kozijnen

Inbraakschade aan uw kozijnen door inbraak? Het is tegenwoordig belangrijk om kozijnen inbraakwerend te maken. Helaas kent iedereen wel iemand in de familie, vrienden of kennissen die ooit last van inbrekers heeft gehad. Of erger nog, u heeft het zelf al meegemaakt. Dan heeft u waarschijnlijk al de nodige stappen ondernomen om uw woning beter te beveiligen. Heeft u dat nog niet gedaan, dan kan u beter voorkomen dan genezen. Wij leggen uit waarom de inbraakveilige kozijnen het de inbrekers moeilijk maken en wat u daarnaast nog kan doen als extra maatregelen.

Veilige kozijnen

Veiligheid is een belangrijk aspect in een huis. Veilige kozijnen helpen daar goed bij. Er zijn meerdere punten waarop een kozijn een inbreker buiten de deur kan houden. Enkele voordelen zijn dat onze kozijnen voorzien zijn van een meer- puntsluiting en daarnaast dat de opendraaiende en draaikiep kozijnen voorzien zijn van inbraakvertragende sluitnokken. De krukken, sloten en schanieren worden bevestigd op een metalen versteviging, dit voor een optimale stevigheid in het kozijn. Dit zijn enkele voorbeelden waarop onze kozijnen inbraakwerend worden gemaakt.

Politie keurmerk kozijnen

Inbraakpreventie is het zo moeilijk mogelijk maken voor inbrekers om een woning binnen te komeon. Het is onmogelijk om een woning leefbaar te houden en volledig inbraakvrij te maken. De kozijnen/schuifpuien en ook deuren met het Politie Keurmerk Veilig Wonen zijn beter bestand tegen inbraak. De eisen zijn vastgelegd in het Politiekeurmerk dat werkt met een 100-puntensysteem om de mate van inbraakwerendheid vast te leggen. De score (0-99%) geeft de vermindering van de kans op inbraak aan.

Met hang en sluitwerk van goede kwaliteit kan inbraak vaak voorkomen worden. In de meeste gevallen echter is dit voldoende omdat de gemiddelde inbraak ongeveer 30 seconden duurt.
In 99% van de gevallen probeert de inbreker via deuren en/of ramen binnen te komen. Zo’n 1% probeert via de ruiten binnen te komen.
Gratis kozijnen offerte aanvragen

805 klanten van Raamcentrum gaven gemiddeld een 8.5 / 10 en 824 reacties.