Energiebesparende kozijnen

Energiebesparende kozijnen is de toekomst. De prijzen van energie zullen blijven stijgen en we willen ons woongenot behouden. Daarom is energiebesparing de enige mogelijkheid, natuurlijk denken we daarbij ook aan het milieu.

Een goede isolatie is essentieel. Naast dat u minder last heeft van het lawaai houd het ook de warmte binnen. Onze standaard beglazing levert een geluidsreducatie van 28 dB op. Het gebruik van gelaagd glas of asymmetrische beglazing zit daar nog een heel stuk onder.
Hoeveel is 28 db? Dit wordt vergeleken met zacht gefluister op ongeveer 5 meter afstand.
Alle beglazing is standaard uitgevoerd met Komo-gecertificeerd glas en samengesteld uit 2 glasblad en met daartussen een gas-gevulde spouw van 15 mm en een metaaloxydelaag. Wij maken standaard gebruik van extra isolerende beglazing (U1.0).
Dit houd voor u als consument in dat het glas erg energiebesparend is. Dit is het beste glas wat er op de markt te krijgen is als we over HR++ glas praten.

Lagere stookkosten door nieuwe kozijnen

Naast thermische en akoestische beglazing bieden wij u ook zonwerend glas aan. Dit soort glas voldoet aan alle behoeften op het vlak van esthetiek en veiligheid.

Energiebesparing door HR++ glas

Des te hoger de kwaliteit van de dubbele beglazing, hoe lager de U-waarde van het glas is en hoe minder energie u kunt verbruiken om het binnen warm te houden. Ter vergelijking, enkele beglazing heeft een U-waarde van 6.0. Standaard dubbele beglazing heeft een u-waarde van 2.9.
De dubbele beglazing die door ons wordt geleverd is standaard voorzien van een luchtspouw en een coating gevuld met argongas.
Wat er op neer komt dat u een U-waarde van 1.0 kunt halen en dit is zonder meerprijs.
De stookkosten van uw huis zullen dus aanzienlijk lager zijn dan voorheen.

Verschillende glas voor kozijnen

Er zijn diverse mogelijkheden voor wat er bij u in kozijn kan. Dit varieert van enkel glas, dubbel glas,voorzetraam (met of zonder coating), HR++ 1,0 en zelfs driedubbel geïsoleerd glas.
Maar wat wil dat zeggen? Het is zo dat aan het glas een U waarde (vroeger R-waarde) wordt genoemd.

Deze U waarde staat voor isolatiewaarde. Hoe hoger de U waarde, hoe minder het product isoleert. Enkel glas heeft een U waarde van 5.8. Dit betekent dat er veel warmte verloren gaat, wanneer je gebruik maakt van enkel glas. Dit in tegenstelling tot driedubbel gesoleerd glas, welke een U waarde heeft van 0.6. Daarbij gaat vrijwel geen warmte verloren.

Een voorbeeld is wanneer je van een huis uitgaat met een totaal raamoppervlak van 15 m2 en de aanwezigheid van enkel glas, dat geheel vervangen wordt door HR++ glas dan levert dat een besparing op van 487.5 m3 gas per jaar. De gasprijs is gemiddeld 0,61 eurocent per m3 (anno 2010). Dat levert een besparing op van: 297,40 euro per jaar. Maar naast het verminderen in de kosten zijn er ook andere voordelen: het tocht minder in huis en je hoort minder geluiden van buitenaf.

Condensatie op het glas

Hoe gaat de condenstatie te werk bij dubbele beglazing? Het buitenste glassblad koelt, als gevolg van de extreem hoge warmte-isolatie, zozeer af dat het gedurende bepaalde periodes condenseert. Deze condensatie is van beperkte duur en verdwijnt in de loop van de ochtend. Het laat het bewijs van de isolerende kozijnen duidelijk zien.
Het risico op condensatie van het binnenblad (kamerzijde) is echter geringer dan bij HR-beglazing (1.0), omdat de temperatuur van het binnenblad zeer dicht in de buurt ligt van de binnentemperatuur.

805 klanten van Raamcentrum gaven gemiddeld een 8.5 / 10 en 824 reacties.